måndag-fredag 10-18
lördag 10-16
söndag 12-16

Tel: 08 - 551 506 90

Robygge - ingång
Robygge - ljus

Vad är Robygge?

Kultiverad sinnlighet

Robygge är en del av den antroposofiska idériktningen i Sverige med sin fördjupade syn på tillvaron och bakomliggande sammanhang, som kommer till uttryck i en stämning av kultiverad sinnlighet.

Estetiskt tilltalande färgsättning och formgivning är väsentligt för Robygges helhetssyn vad gäller interiör, varor, utåtriktad identitet mm med en tidlös skönhet (C Larsson, C Malmsten).

En viktig uppgift är att stimulera framväxten av ett konsthantverk, som får impulser till en förnyelse ur antroposofin. Robygge vill värna om hantverkstraditionen - omsorgsfullt formgivna och framställda saker har en given plats, liksom att samarbeta med läkepedagogiska/socialterapeutiska verksamheter och utgöra ett skyltfönster för deras produkter.

Robygge tar ett miljöansvar genom användningen av naturmaterial i kläder, leksaker och konsthantverk (ull, siden, trä). Vi har även ekologiska kroppsvårdande produkter och tvättmedel. En ekologisk helhetssyn på varor och butiken som helhet eftersträvas.

Känsla för skönhet och kvalitet

Robygge vill ge själslig och sinnlig näring till människor i olika åldrar. Inriktningen på kvalitet, mening och skönhet är ett uttryck för detta. Sortimentet talar till grundläggande mänskliga behov och väcker nyfikenhet hos den växande och sökande människan.

Musikinstrumenten har en självklar plats inom waldorfpedagogiken och finns på Robygge för att alla människor ska få tillgång till de harmoniska klangerna och tonerna.

Presentartiklar såsom oljelampor, agatljus, vattenprismor, glas och smycken är noga utvalda med tanke på skönhet, kvalitet och konstnärligt utförande.

Aktuellt och nyheter

30/6 Rosens dag i Ytterjärna trädgårdspark

Nu på lördag 30/6 kl 10-16 är det Rosens Dag i Ytterjärna trädgårdspark. Då passar vi på att med hjälp av Rosenseriens hudterapeut Margareta Lindgren ge råd och tips om hur du bäst använder produkterna. Dessutom har vi  fina erbjudanden från Rosenserien så klart!

Öppettider i midsommar

Midsommarafton 22/6, Midsommardagen 23/6 och söndag 24/6 har vi öppet 12 -16.

Öppet hus i Ytterjärna 18/5 och 19/5

Tema biologisk mångfald och pollinering

Butiken öppen 10-18 fredag, lördag och söndag

Läs mer...
Mån 14/5 - Stängt för inventering

Nu på måndag, 14/5, kommer vi ha stängt för inventering.

Dr. Hauschka-dag i butiken

Nu på torsdag 3/5 kl 11:30-17.00 kommer Dr. Hauschka's hudterapeut Ing-Marie Svensson till oss. Hon kommer ge tips och råd om hudvård och makeup inför sommaren.

Välkomna!

Humanprogress övertar Robyggebutiken i Ytterjärna

Humanprogress förvärvar Robygge AB. Därigenom tryggas verksamheten och en långsiktig utveckling möjliggörs. Bolagen ser möjligheter till ömsesidigt utbyte.

Läs mer...
Örttork - torkolla

Torka fröer, blad och örter själv - gör ditt eget te!  Örttorken med 6 st bambukorgar kan du köpa hos oss.

Pris 495 kr exkl. frakt. Maila eller ring in din beställning. Ange namn, adress och mobilnr.

Läs mer...
Herrjackor i ull

Nu finns Edursdotters ulljackor även i herrmodell.