måndag-fredag 10-18
lördag 10-16
söndag 12-16

Tel: 08 - 551 506 90

Robygge - ingång
Robygge - ljus

Färg

Hos oss på Robygge finns Färgbygges färger och pigment

Måla om väggarna hemma med väldoftande bivaxlasyr som du blandat med pigment ur det rika urvalet kulörer, eller varför inte måla om huset eller sommarstugan i en färgglad slamfärg.

OBS!

Vid brytning av färg eller rådgivning - boka alltid tid om du vill vara säker på att vi kan hjälpa dig när du kommer till butiken.

 

ECO Proffs från Färgbygge

ECO Proffs - ett helt nytt och unikt färgkoncept från Färgbygge med täckande eller laserande färger som är vattenbaserad och helt fria från petrokemi, eteriska oljor, terpentiner eller alkoholer, liksom konserveringsmedelel och fungicider. ECO Proffs är en högpigmenterad färg med mycket hög täckförmåga och goda arbetsegonomiska egenskaper. Färgen är helmatt och har efter härdning en mycket slitstark yta. ECO Proffsfärgen kan bryts i butiken till önskad kulör - med riktiga pigment... Färgen är fulldeklarerad, vilket betyder den inte innehåller några som helst ämnen som inte redovisats.

ECO Proffs Tak - En högmatt standardvit färg med mycket hög ljusreflektionsförmåga. Färgen kan om så önskas brytas i ljusare kulörer i butiken.

ECO Proffs Vägg - En matt standardvit färg som  efter härdning har en mycket tålig yta till följd av inblandning av cellulosa i färgen. Färgen kan i butiken brytas till önskad kulör.

ECO Proffs Grund - En grundfärg som innehåller schellak och naturgummi för utmärkt underlag till målning på de flesta underlagen.

ECO Proffs Trälasyr - En matt standardvit färg för lasering på trä. Kan även pigmenteras i butiken till önskad kulör. Färgen används som grundfärg vid användning av ECO-Proffs vägg på nya trärena ytor.

Färgbygges övriga produkter

Hartsgrund - En grundfärg för obehandlat trä och putsytor, liksom för vissa lasyrmålningsarbeten.

Operavitt - En högmatt vit färg som är avsedd som underlag för lasyrmålning.

Bivaxlasyr - En sidenmatt till blank transparent färg som utgör bindemedel för pigment vid lasyrmålning.

Pigment - Ett 50-tal kulörer av oxid-, jord- och kemiska pigment, samt några syntetiska pigment för den som önskar kraftigare färger...

Slamfärg - Klassisk slamfärg i 15 standardkulörer tillverkad enligt Riksantikvarieämbetets upptecknade recept från 1800-talet. Slamfärgen kan vid beställning även fås i andra kulörer enligt NCS-scalan eller annat önskemål.

 

Färgbygge

Besök Färgbygges hemsida om du vill veta mer om färgerna: www.fargbygge.se

Aktuellt och nyheter

30/6 Rosens dag i Ytterjärna trädgårdspark

Nu på lördag 30/6 kl 10-16 är det Rosens Dag i Ytterjärna trädgårdspark. Då passar vi på att med hjälp av Rosenseriens hudterapeut Margareta Lindgren ge råd och tips om hur du bäst använder produkterna. Dessutom har vi  fina erbjudanden från Rosenserien så klart!

Öppettider i midsommar

Midsommarafton 22/6, Midsommardagen 23/6 och söndag 24/6 har vi öppet 12 -16.

Öppet hus i Ytterjärna 18/5 och 19/5

Tema biologisk mångfald och pollinering

Butiken öppen 10-18 fredag, lördag och söndag

Läs mer...
Mån 14/5 - Stängt för inventering

Nu på måndag, 14/5, kommer vi ha stängt för inventering.

Dr. Hauschka-dag i butiken

Nu på torsdag 3/5 kl 11:30-17.00 kommer Dr. Hauschka's hudterapeut Ing-Marie Svensson till oss. Hon kommer ge tips och råd om hudvård och makeup inför sommaren.

Välkomna!

Humanprogress övertar Robyggebutiken i Ytterjärna

Humanprogress förvärvar Robygge AB. Därigenom tryggas verksamheten och en långsiktig utveckling möjliggörs. Bolagen ser möjligheter till ömsesidigt utbyte.

Läs mer...
Örttork - torkolla

Torka fröer, blad och örter själv - gör ditt eget te!  Örttorken med 6 st bambukorgar kan du köpa hos oss.

Pris 495 kr exkl. frakt. Maila eller ring in din beställning. Ange namn, adress och mobilnr.

Läs mer...
Herrjackor i ull

Nu finns Edursdotters ulljackor även i herrmodell.