måndag-torsdag 12-16
fredag kl 10-18
lördag kl 10-16
söndag kl 12-16

Tel: 08 - 551 506 90

Robygge - interiör
Robygge - ljus

Färg

Hos oss på Robygge finns Färgbygges färger och pigment

Måla om väggarna hemma med väldoftande bivaxlasyr som du blandat med pigment ur det rika urvalet kulörer, eller varför inte måla om huset eller sommarstugan i en färgglad slamfärg.

OBS!

Vid brytning av färg eller rådgivning - boka alltid tid om du vill vara säker på att vi kan hjälpa dig när du kommer till butiken.

 

ECO Proffs från Färgbygge

ECO Proffs - ett helt nytt och unikt färgkoncept från Färgbygge med täckande eller laserande färger som är vattenbaserad och helt fria från petrokemi, eteriska oljor, terpentiner eller alkoholer, liksom konserveringsmedelel och fungicider. ECO Proffs är en högpigmenterad färg med mycket hög täckförmåga och goda arbetsegonomiska egenskaper. Färgen är helmatt och har efter härdning en mycket slitstark yta. ECO Proffsfärgen kan bryts i butiken till önskad kulör - med riktiga pigment... Färgen är fulldeklarerad, vilket betyder den inte innehåller några som helst ämnen som inte redovisats.

ECO Proffs Tak - En högmatt standardvit färg med mycket hög ljusreflektionsförmåga. Färgen kan om så önskas brytas i ljusare kulörer i butiken.

ECO Proffs Vägg - En matt standardvit färg som  efter härdning har en mycket tålig yta till följd av inblandning av cellulosa i färgen. Färgen kan i butiken brytas till önskad kulör.

ECO Proffs Grund - En grundfärg som innehåller schellak och naturgummi för utmärkt underlag till målning på de flesta underlagen.

ECO Proffs Trälasyr - En matt standardvit färg för lasering på trä. Kan även pigmenteras i butiken till önskad kulör. Färgen används som grundfärg vid användning av ECO-Proffs vägg på nya trärena ytor.

Färgbygges övriga produkter

Hartsgrund - En grundfärg för obehandlat trä och putsytor, liksom för vissa lasyrmålningsarbeten.

Operavitt - En högmatt vit färg som är avsedd som underlag för lasyrmålning.

Bivaxlasyr - En sidenmatt till blank transparent färg som utgör bindemedel för pigment vid lasyrmålning.

Pigment - Ett 50-tal kulörer av oxid-, jord- och kemiska pigment, samt några syntetiska pigment för den som önskar kraftigare färger...

Slamfärg - Klassisk slamfärg i 15 standardkulörer tillverkad enligt Riksantikvarieämbetets upptecknade recept från 1800-talet. Slamfärgen kan vid beställning även fås i andra kulörer enligt NCS-scalan eller annat önskemål.

 

Färgbygge

Besök Färgbygges hemsida om du vill veta mer om färgerna: www.fargbygge.se

Aktuellt och nyheter

Humanprogress övertar Robyggebutiken i Ytterjärna

Humanprogress förvärvar Robygge AB. Därigenom tryggas verksamheten och en långsiktig utveckling möjliggörs. Bolagen ser möjligheter till ömsesidigt utbyte.

Läs mer...
Örttork - torkolla

Torka fröer, blad och örter själv - gör ditt eget te!  Örttorken med 6 st bambukorgar kan du köpa hos oss.

Pris 495 kr. och för ytterligare 100 kr. får du den hemskickad inom Sverige per postförskott. Maila eller ring in din beställning. Ange namn, adress och mobilnr.

Läs mer...
Herrjackor i ull

Nu finns Edursdotters ulljackor även i herrmodell.

ECO Proffs Lackfärg

Färgbygge lanserar nu en vit lackfärg för inomhusbruk. Den finns som blank och halvblank. Inom kort kommer den också vara möjlig att pigmentera i vår brytmaskin.

Vi möts under Sångträdet

Nyutkommet häfte med 84 sånger från när och fjärran, samlade och sammanställda av Hélène Bohman Blomqvist.

De bittra örterna - som livselexir

Detta är Annelies Schönecks sista bok.

Livskriser och livets dramatik

En nyutkommen översättning av Michael Debus bok med undertiteln En väg till Rudolf Steiners mysteriedramer.

Eurytmins väsen

En nyutkommen översättning av Michael Debus bok med undertiteln Det förgångnas rötter och framtidens verklighet.